“HUB 6/9” під кураторством Фонду долучився до програми стажувань від Британської Ради

У рамках проєкту “Залучення молоді: громадянська участь та зміцнення навичок соціальної дії (Активні громадяни)” студентка Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна Дар’я Прилуцька проходить двотижневе стажування у “HUB 6/9”. Дівчина навчається на 4 курсі факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу. Крім навчання, Дар’я очолює громадську організацію “Платформа публічної дипломатії”.

Діяльність хабу безпосередньо пов’язана із розвитком молодіжного активізму та діалогу місцевих органів влади з громадянами. До того ж “Фонд “Професійний розвиток Харкова” опікується працевлаштуванням молоді міста та реалізує багато проєктів в цьому напрямку. Саме тому я вирішила обрати саме Хаб 6/9 для стажування. Бо, на мою думку, це чудова можливість познайомитись із практиками залучення молоді у Харкові та застосувати ці знання на практиці в організації, де я є головою“, – розповіла Дар’я.

У жовтні 2019 року Дар’я очолила ГО «Платформа публічної дипломатії», яка займається питаннями залучення молоді до громадського життя, інформуванням про співпрацю України з міжнародними інституціями та популяризацією публічної дипломатії серед студентів профільних спеціальностей.

Програма стажування розрахована на лідерів, які хочуть отримати навички та досвід у сфері молодіжної політики. Саме тому Дар’я стала стажеркою в одному з проєктів Хабу – “Зміцнення громадянського активізму серед молоді”. Тут її робота зосереджена на аналізі результатів першої хвилі проєкту та розробки практичних рекомендацій із залучення учасників на другу хвилю.

Довідка
Харківський міський центр підтримки молодіжних ініціатив «HUB 6/9» заснований у 2019 році, як спільний проєкт Департаменту у справах, сім’ї, молоді та спорту Харківської міської ради та GIZ. На відкритому конкурсі “Фонд “Професійний розвиток Харкова” став адміністратором Хабу. За весь час нашої роботи ми:

  • надаємо ресурсну підтримку громадським організаціям
  • реалізували проєкт з підтримки цифрової трансформації ГО в умовах пандемії
  • зараз працюємо у напрямку інституціонального розвитку громадянських ініціатив та організацій на початкових етапах діяльності у Харківський, Сумській, Чернігівських областях та підконтрольних районів Луганської та Донецької областей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *