Покращення інституційного потенціалу Державної служби зайнятості

Проєкт спрямований на розвиток навичок та професійних компетенцій працівників Державної служби зайнятості, які надають послуги безробітним чи працюють з роботодавцями
Мета проєкту
Покращити можливості для працевлаштування переселенців та членів приймаючих громад через підвищення рівня послуг співробітників Державної служби зайнятості, які вони надають людям
Тема
Інституційна спроможність державного сектору Професійне навчання
Учасники
Кар'єрні радники Консультанти роботодавців
Проєкт спрямований на допомогу співробітникам центрів зайнятості, а саме консультантам роботодавцям та кар’єрним радникам, в опануванні та підвищенні професійних компетенцій. Курс тренінгів, індивідуальні консультації від експертів та постійний онлайн-доступ до навчальної програми мають підвищити якість послуг, які працівники центрів зайнятості надають своїм клієнтам.

Проєкт має два основних етапи.

В рамках першого етапу передбачені фокус-групи зі співробітниками ЦЗ, роботодавцями, керівниками та пошукачами роботи для того, щоб дослідити існуючі практики та потреби працівників і клієнтів служб зайнятості.

На другому етапі відбулися онлайн тренінги для консультантів, що працюють із безробітними, та для спеціалістів, що працюють із роботодавцями.

Етапи проєкту

Результати проєкту

Партнери проєкту

Проєкт виконується ГО «Фонд «Професійний розвиток Харкова» за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH». Партнери: Харківська обласна служба зайнятості, Полтавський обласний центр зайнятості, Донецька обласна служба зайнятості та Луганський обласний центр зайнятості.

Iншi проєкти

Upshift Україна
Глобальна інноваційна програма для молоді з розвитку проєктного менеджменту та соціальних інновацій
Be Profi: платформа кар’єрного орієнтування молоді
Профорієнтаційна програма для підлітків